1. Initiële Installatie: Zodra u uw server heeft ingesteld met uw gekozen besturingssysteem, zou u klaar moeten zijn om in te loggen.

2. Controleer de Stroomtoevoer: Zorg ervoor dat de server is ingeschakeld.

3. Gebruikersnaam Gegevens: Uw gebruikersnaam staat in uw welkomstmail. Het is afgeleid van de eerste 8 tekens van de hostnaam van uw server.

4. Wachtwoordinformatie: Het wachtwoord is het wachtwoord dat u heeft aangemaakt tijdens het aanmeldingsproces.

5. Voorbeeld ter Verduidelijking: Als uw hostnaam "host.mycoolapp.com" is, zal uw gebruikersnaam "hostmyco" zijn. De gebruikersnaam wordt gegenereerd met behulp van de eerste 8 tekens van uw domeinnaam, zonder de '.'.

6. Beveiligingsprotocol: Inloggen als 'root' is uitgeschakeld voor verbeterde beveiliging. Uw primaire login is via uw gebruikersnaam, die de mogelijkheid heeft om opdrachten uit te voeren als de root-gebruiker met 'sudo'. Deze maatregel helpt geautomatiseerde brute force-aanvallen te voorkomen.

7. Wachtwoordherstel: Als u uw wachtwoord vergeet, kunt u het resetten via deze link in het controlepaneel.

SSH-sleutellogin

1. Toegang tot het Informatiepaneel: Klik op het 'bewerk'-pictogram naast de titel 'Informatie' van de sectie. Hiermee opent u het paneel waar u uw SSH-sleutel kunt beheren.

2. Uw Openbare Sleutel Invoeren: In het informatiepaneel, zoek het veld waar u uw openbare SSH-sleutel kunt invoeren. Plak hier uw openbare sleutel.

3. Opslaan en Herstarten: Nadat u uw openbare sleutel heeft ingevoerd, slaat u de wijzigingen op. Hierdoor wordt een herstart van de server geïnitieerd om uw SSH-sleutel te integreren.

4. Inloggen zonder Wachtwoord: Zodra de server is herstart met uw geconfigureerde SSH-sleutel, kunt u inloggen zonder een wachtwoord nodig te hebben. Let op: als de server na 15 minuten niet online is gekomen, kunt u handmatig op de startknop klikken.